S koliko ste godina prvi put shvatili zašto dno zamrzivača ima rebrastu površinu, pitala je na Facebooku korisnica Lillie Jeffery i započela vjerojatno najopširniju raspravu o rebrastom dnu zamrzivača koja se ikad odvijala na nekoj društvenoj mreži.
Sigurno ste i sami nekad primijetili rebrasto dno zamrzivača, no možda se niste previše zamarali pitanjem postoji li razlog zašto je takvo. Kako god, Lillie Jeffery je ponudila i odgovor.
Ona kaže da je dno takvo da bi se paketi mesa mogli slagati okomito jedan pored drugog. Mnogi su priznali da onda čitav život pogrešno slažu meso u zamrzivač, pa je najčešći komentar na Facebooku bio kako 'to ima smisla'.
No našlo se i onih koji se s njom ne slažu. Neki tako smatraju da je rebrasto dno napravljeno da bi sa mesa mogla oticati krv i druge tekućine, a po nekima je jedino objašnjenje da je razlog bolje protjecanje hladnog zraka.
Jedan je korisnik tako Lillie odgovorio da 'njena ideja nema smisla jer se meso mora hladiti brzo i ravnomjerno, što u vodoravnom položaju nije moguće pa bi se brzo kvarilo i bilo opasno po zdravlje'.
Njen post i lavinu komentara prenijeli su mnogi veći britanski portali poput Daily Maila i The Sun-a pa od danas možda neki svoje pakete mesa u zamrzivače slažu - okomito.