Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovim cvijećem privucite pčele u vrt i povrće će bolje 'roditi'
1. Ne bacajte korijen ostatke povrća i bilja
Profesionalni kuhari ništa ne bacaju. Oni stabljike peršina, celera i slično koriste za umake i juhe. Važno je samo prije posluživanja, iz juhe izvaditi stabljike, piše BuzzFeed.
2. Za više okusa za kraj jelu dodajte nešto kiselo
Savjet broj jedan francuskog kuhara Daniela Bouluda je da svoje jelo dovršite s kiselinom. Jednako je važna kao i sol, ali se često zaboravlja. Uzmite limunov sok, sok od limete ili čak malo octa kao posljednji korak kod kuhanja tjestenine, juhe, krumpira te mesa i ribe na žaru.
POGLEDAJTE VIDEO: Za ručak bez nereda
3. Solite cijelo vrijeme
- Većina ljudi stavlja previše soli na početku i na kraju kuhanja. Dodajte sol po malo tijekom kuhanja - kaže chef Jamie Bissonnette.
4. Piletinu pržite dva puta kako bi bila hrskava
Kuhar i ugostitelj Marcus Samuelsson preporučuje da piletinu pečete jedanput, izvadite i ostavite da se stoji oko 10 minuta, a zatim je pecite opet na tri minute.
5. Tajni sastojak za sočno meso s roštilja
- Uvijek koristim riblji umak kod pripreme mesa na roštilju. Izlijevam ga po mesu na otvorenoj vatri - kaže kuhar Kristopher Edelen.
6. Sol u kavi
Neki dodaju prstohvat soli u kavu prije kuhanja kako bi nestala gorčina.
7. Za savršeno kuhane krumpire
Ubacite ih u hladnu, a ne u kipuću vodu. Dok se budu kuhali, manje će se raspadati.
8. Ispod daske za rezanje stavite vlažan ručnik
Kako se ne bi ozlijedili pri rezanju, ključno je osigurati da se daska za rezanje neće kretati. Jamie Oliver preporučuje da ispod daske stavite mokru krpu.
9. Rižu operite prije kuhanja
Dobro isperite rižu prije kuhanja kako bi se riješili suvišnog škroba.
10. Koristite pečene sjemenke i orahe kao prilog
U tavi prepržite orašaste plodove i koristite ih kao dodatak salatama, juhama, nadjevima, tostovima i umacima.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ne bacajte ju! Narančinu koru iskoristite za smeće, piling, sjaj