Za guljenje, sjeckanje i rezanje ne morate biti vrhunski kulinarski stručnjak. Svatko ima svoj način ili tehniku, a mi donosimo deset trikova uz koje možete izrezati ili isjeckati povrće i voće na najbrži način.
1. Cherry rajčica
Za ovaj trik potrebna su dva tanjura, nož i naravno, cherry rajčice. Stavite rajčice na tanjur, poklopite ih drugim tanjurom i izrežite ih više sa samo jednim potezom.
2. Patlidžan
U videu se prikazuje nekoliko načina rezanja patlidžana - vodoravno i okomito te kako je najlakše narezati patlidžan na kockice.
3. Luk
Gordon Ramsey tvrdi kako tijekom rezanja luka suze izaziva korijen. Zato savjetuje da ga uklonite tek na kraju jer će pečenje očiju biti kraće. Osim toga, pokazao je kako je najbrže nasjeckati luk u nekoliko poteza.
4. Avokado
Najlakši način za rezanje i guljenje avokada je da ga prvo narežete na polovice pa na četvrtine te nakon toga ogulite kožu. Osim toga, otkrijte i kako se avokado može oguliti sa žlicom.
5. Paprika
Vjerojatno ste se više puta 'borili' s rezanjem paprike dok niste otkrili koji je vaš najjednostavniji način. Donosimo vam i trik kako narezati papriku prilikom kojeg se nećete previše pomučiti.
6. Jagode
Narezati jagodu nikad nije bilo lakše. Peteljku uklonite slamkom pa je stavite u rezač za kuhana jaja.
7. Kupus
Narežite ga na polovice pa na četvrtine. Nakon toga možete ga podijeliti na još nekoliko dijelova kako bi sjeckanje bilo jednostavnije.
8. Limun
Evo kako najjednostavnije narezati limun na ploške. Odrežite vrške limuna pa ga prepolovite i nakon toga je lako narezati ploške.
9. Salata
Uklonite korijen salate pa uklonite nekoliko listova. Nakon toga, narežite je po pola pa na četvrtine. Uzmite jednu četvrtinu, pritisnite rukom i sjeckajte.
10. Krumpir
U videu pogledajte nekoliko načina za rezanje krumpira. Samo odaberite želite li ih rezati na ploške, trakice, kockice ili nešto drugo.