Pri mjerenju jagoda pazite da ih mjerite nakon čišćenja i sjeckanja. Dodatni volumen i gustoću kremi od jagoda dat će šećer u prahu pa njime možete zamijeniti kristal šećer, a finu aromu daje ekstrakt vanilije.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
Za tijesto: 125 g mekog maslaca, 130 g šećera, 3 jaja, 1 žličica ekstrakta vanilije, 60 ml mlijeka, 200 g glatkog i oštrog brašna, prstohvat soli i sode bikarbone, 1,5 žličica praška za pecivo
Krema: 250 g mascarponea, 200 ml slatkog vrhnja, 100 g šećera, ½ mahune vanilije i jagode
Priprema:
Pećnicu unaprijed zagrijte na 175 stupnjeva. Maslac i šećer izmiješajte, a potom postupno dodajte jaja i vaniliju. Obje vrste brašna pomiješajte sa solju i praškom za pecivo. Odvojite potrebnu količinu mlijeka. U tijesto dodajte pola količine smjese s brašnom, nakon toga mlijeko, a zatim drugu polovinu smjese s brašnom.
Tijesto rasporedite u male kalupe za muffine pa ga pecite 12-15 minuta. Ostavite kolačiće da se potpuno ohlade. Mascarpone, slatko vrhnje i šećer zamiješajte u gustu kremu. Neposredno prije nego što je krema gotova, dodajte vaniliju. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu pomoću koje ukrasite cupcakes. Pričekajte da se kolačići ohlade. Prije posluživanja stavite jagodu na svaki mini cupcakes.