To je to što me zanima!

Delicije na žlicu na Adventu u Zagrebu - fino za prste polizati

Na ovogodišnjem Fuliranju ugostitelji su pripremili bogati izbor jela iz raznih krajeva Hrvatske, Austrije i Azije. Poznati restoran Time pripremio je Grinch grah
Vidi originalni članak

Približavaju se dani u kojima ćemo intenzivno uživati u finim poslasticama, a prije i poslije jakih jela najbolje je pojesti nešto laganije. Naš su prijedlog topla, okrepljujuća jela "na žlicu", mirisna i sočna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ugrijat će vas u tren oka i nakon što ih probate bit ćete spremni za nove snježne pustolovine i šetnje po gradu.

Na ovogodišnjem Fuliranju ugostitelji su pripremili bogati izbor jela iz raznih krajeva Hrvatske, Austrije i Azije. Poznati restoran Time pripremio je Grinch grah - s dodatkom pork bellyja, chilli guajilla, vrhnja, avokada i korijandera.

Za austrijski štih pobrinuo se Wurst bar koji nudi Goulaschzuppe.

Za okuse Azije tu je Kansui ramen bar na čelu s Vidom Nikolićem.

Pripremaju Tonkotsu ramen - japansku juhu od svinjetine s domaćim ramen rezancima, glaziranom svinjskom potrbušinom, shiitake gljivama, miso piletinom, mariniranim bambusom i ramen jajem te Vindaloo od janjetine i junećih obraza - gulaš od janjećih koljenica i junećih obraza, uz dodatak garam masale, kokosovog mlijeka, začina, raite s krastavcima i ukiseljenog luka.

Good Food nam je pripremio Grandma's Goulash - varivo od domaće govedine i povrća, a Mime's Gourmet bar spravio je stari recept dida Mime - Pašta fažol s prstohvatom domaćih mirisnih začina.

Bread Club nudi juhe u zdjelicama od sordough kruha s okusom gljiva ili sa sirom i pivom.

Ispred Schmeck kupole, u velikom loncu vesele partijanere čeka ukusan gulaš, a kod kućice Lumperaj šepuri se ogroman kotao od 300 l, u kojem se od ranog  jutra krčka domaći vinski gulaš to go s grisinima, po receptu tate Grge.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Pumpkin. 15.12.2018.

    Nešto pečeno odnosno sa grilla u pecivu sa tih kućica još i pojedem ponekad u 100 godina ali na žlicu ne jedem više ni u restoranima, a kamoli sa kućice, nemam povjerenja pošto vidjeh kako se u restoranima kuha.

  • babo8668 15.12.2018.

    Bio sinoc sa zenom, potrosili 300kn i lijepo dosli doma i narezali si speka i kobasice da se najedemo

  • helidon 15.12.2018.

    Za Slavonsku kuhunju zaslužan Škoro i mnogi drugi Slavonci. Hvala vam

Komentiraj...
Vidi sve komentare