Hrskavi sir
Jednostavno/20 minuta/za 6 osoba
Sastojci: 500 g polutvrdog sira (edamer), 1 jaje, 1 vrećica Fant extra hrskave mješavine za pohanje s češnjakom i s bijelim umakom, ulje za pohanje
Za umak: 100 g jogurta, 50 g majoneze
Priprema:
Sir narežite na ploške debljine 1 cm. Svaku plošku najprije dobro umočite u razmućeno jaje, a zatim u fant extra hrskavu mješavinu za pohanje. Pecite u dubokom ulju dok se ne zarumeni, pa izvadite na upijajući papirnati ubrus da upije višak ulja. Za umak, jogurt pomiješajte s majonezom, pa dobro umiješajte Fant mješavinu za bijeli umak. Hrskavi sir poslužite uz umak.
Savjet: Po želji sir možete narezati na manje kocke, prutiće ili neki drugi oblik.
Aromatična delicija
Jednostavno/25 minuta/za 6 osoba
Sastojci: 50 g luka, 2 žlice SMS maslinovog ulja, 1 Podravka Pelat (800 g), 1 žličica šećera, sol, papar, 1 žlica Vegete, Mileram i nasjeckani bosiljak za posluživanje
Priprema:
Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte pelate, podlijte s malo vode pa pirjajte 10-15 minuta. Juhu usitnite u električnoj sjeckalici, dodajte vode da dobijete željenu gustoću (oko 600 ml), šećer i jednu žlicu Vegete. Kada juha ponovno zakuha, kuhajte još par minuta. Pospite bosiljkom i poslužite sa žlicom milerama.
Savjet: Mileram možete zamijeniti s kiselim vrhnjem s 20% mliječne masti.
Savjet nutricioniste:
Doručak mora biti obilan, hranjiv i ukusan, pa vam upravo takav danas i preporučamo! Sir je izvor bjelančevina visoke biološke vrijednosti, bogat je kalcijem koji je neophodan za zdravlje kostiju, cinkom koji je nužan za pravilno funkcioniranje imunološkog i reproduktivnog sustava, magnezijem kao i vitaminima topivima u mastima (vitamini A, D, E i Ka), i vitaminima topivima u vodi (vitamini B skupine: B1, B2, B6, B12, folna kiselina).
Za vruće popodnevne sate preporučamo osvježavajuću, aromatičnu juhu od rajčica i bosiljka koja je bogata dijetalnim vlaknima, vitaminima i moćnim antioksidansom likopenom koji daje crvenu boju juhi od rajčice. Velika prednost juhe je što kao samostalni obrok organizmu istovremeno osigurava neophodnu tekućinu i nutrijente u obliku u kojem ih organizam najlakše apsorbira te samim time i najlakše koristi u svrhu očuvanja zdravlja.