To je to što me zanima!

Danas ne kuham jer su sendviči najukusnije jelo

Sendviči s kremom od finog povrća i tunjevinom ili kockicama šunke ukusna su užina ili ultra lagani popodnevni obrok koji možete ponijeti na plažu
Vidi originalni članak

Sendviči će ostati dulje svježi ako ih obložite listovima salate i zamotate u prozirnu foliju za namirnice. Pripremate li jelo sa zelenom salatom, imajte na umu da ne smije dugo stajati u preljevu jer će brzo uvenuti. Stoga u jednu posudu stavite očišćene čvrste sastojke salate, a preljev sa začinskim biljem prelijte u bočicu koja se može dobro zatvoriti. Netom prije užine pomiješajte sastojke. Nekim salatama, poput mrkve sa sokom od naranče i maslinovim uljem, stajanje daje upravo vrhunski okus.
Narezani na ploške ili kockice kobasica, šunka i pečeno meso poboljšavaju okus salata ili toplih jela, a ljubitelji mliječnih okusa mogu uživati u blagom okusu mozzarele ili svježeg sira. Čvrst i mastan mascarpone odličan je u jelima od svježeg ili na tavi popečenog povrća, a možete ga ublažiti i vrhnjem te dodati vlasac, peršin, kopar ili metvicu. Osim salata, mini pizza, koje se pripremaju na prepečenim kriškama kruhama, ili sendviča s kremom od povrća za dobro usklađen obrok na poslu ili izletu poslužite i brzo gotovu juhu. Dodajte joj kukuruz ili povrće u limenci umjesto tjestenine i ponesite u termosici sa širokim otvorom.

Tortilje s tikvicama
Sastojci: luk, češanj češnjaka, 300 g zelenih tikvica, 350 g kuhanih krumpira narezanih na kockice, 4 velika jaja, 3 žlice mlijeka, 2 žličice senfa, 75 g sira, sol i crni papar
Priprema: Usitnite i prepržite luk, češnjak i ploške tikvica te promiješajte nekoliko puta. Dodajte krumpir pa ga miješajući popržite tri minute. Izmiješajte jaja, mlijeko, senf i začine, dodajte ih sastojcima u tavi i ostavite da se zgusne te zapecite.

Sočno povrće
Sastojci: 350 g patlidžana, 200 g šampinjona, 700 g zelenih tikvica, velika paprika, prstohvat papra, 2 češnja češnjaka, žlica octa, peršin za ukrašavanje
Priprema: Patlidžane i tikvice uzdužno narežite na ploške debele centimetar, posolite i za to vrijeme pomiješajte začine za preljev. Popecite povrće na grill tavi ili roštilju s obje strane nekoliko minuta. U posebnoj posudi dodajte preljev, poklopite i ostavite tri sata u hladnjaku. Povrće poslužite s integralnim kriškama kruha.

Sendviči s kremom od povrća
Sastojci: mrkva, svježa paprika, 2 mlada luka, celer, 100 g kukuruza, 100 g mliječnog namaza, 150 g svježeg sira, 2 žličice bijelog octa, žličica senfa, 8 kriški kruha, 4 velika lista salate, limenka tunjevine
Priprema: povrće narežite na sitne kockice ili kolutiće. Izmiješajte mrkvu, papriku, mladi luk, celer, kukuruz, mliječni namaz i svježi sir. Začinite octom, senfom, solju i paprom. Odrežite koru kriškama kruha, četiri stavite na listove salate, premažite namazom i tunjevinom te poklopite.

Mini pizze s pestom
Sastojci: 4 žemlje, 4 žlice pesta, 4 rajčice, 125 g mozzarelle, 200 g piletine, krupno nasjeckan peršin za posipanje
Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 C i zagrijte lim za pečenje. Prepržite piletinu narezanu na komadiće. Prerežite žemlje pa svaku prerezanu površinu premažite pestom, stavite tri ploške rajčice i mozzarellu. Stavite na žemlje piletinu i pecite u pećnici od 10 do 12 minuta dok se sir ne počne topiti. Pospite peršinom, ukrasite maslinama i poslužite vruće.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare