To je to što me zanima!

Danas naučite pripremiti fine mlince po domaćoj recepturi

U smjesu dodajte vode dovoljno da ona bude mekana. Nakon što tijesto odleži, mlince se može peći na tavi. Mlince je najbolje jesti uz puricu ili drugu perad
Vidi originalni članak

Priprema: 

U oštro brašno umiješajte sol i postupno uz umješavanje kuhačom, dodajte hladne vode. Rukom formirajte tijesto i pustite da počiva 10-ak minuta. Na pobrašnjenoj podlozi kružno razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 2 mm.

Razvaljano tijesto pecite otprilike po minutu sa svake strane na dobro ugrijanoj tavi. Uporaba mlinca je stvarno široka, a najčešća je kao prilog pečenju. U tom slučaju mlince natrgajte na komade i prelijte vrućom vodom. Nakon minutu-dvije ih procijedite i pecite na masti ili ulju od pečenja par minuta.

Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s ovim portalom redovito objavljujemo video recepte koje možete pogledati u našem specijalu. 


Idi na 24sata

Komentari 7

  • LillyMarlen 27.12.2011.

    Izgleda ok. Hvala za recept !!!

  • danicag 26.12.2011.

    pa na stolu da necu na podu hahah i ako cemo prav za prav bas na sporetu na drva ih i pecem ...

  • danicag 26.12.2011.

    znate sta ruku na srce ovo je sramota reci da su mlinci ...tortilje ok al mlinci na sta ovo lici ... ja kad pecem razvijem na rukama tjesto prek cjelog stola i sjecem kocke i pecem ... lupa po ovom koda muve vata po tjestu hahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare