U smjesu dodajte vode dovoljno da ona bude mekana. Nakon što tijesto odleži, mlince se može peći na tavi. Mlince je najbolje jesti uz puricu ili drugu perad
Vidi originalni članak
Priprema:
U oštro brašno umiješajte sol i postupno uz umješavanje kuhačom, dodajte hladne vode. Rukom formirajte tijesto i pustite da počiva 10-ak minuta. Na pobrašnjenoj podlozi kružno razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 2 mm.
Razvaljano tijesto pecite otprilike po minutu sa svake strane na dobro ugrijanoj tavi. Uporaba mlinca je stvarno široka, a najčešća je kao prilog pečenju. U tom slučaju mlince natrgajte na komade i prelijte vrućom vodom. Nakon minutu-dvije ih procijedite i pecite na masti ili ulju od pečenja par minuta.
Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s ovim portalom redovito objavljujemo video recepte koje možete pogledati u našem specijalu.