Količina sastojaka dovoljna je za četiri osobe, a priprema ovog prefinog i zdravog deserta će trajati samo 20 minuta.
Sastojci:
170 g heljdina brašna, žličica praška za pecivo, žličica sode bikarbone, žličica cimeta, prstohvat muškatnog oraščića, prstohvat soli, 250 g bademova mlijeka, 2 jaja, žlica javorova sirupa, 2 žlice avokado ulja, žlica jabučnog octa, žličica arome vanilije
POGLEDAJTE VIDEO: Degustatorica palačinki
Priprema:
U velikoj posudi pomiješajte heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muškatni i sol. U drugoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, javorov sirup, ulje, jabučni ocat i vaniliju.
Pomiješajte sve sastojke i izradite ih pjenjačom. Tavu za palačinke zagrijte na srednje jakoj vatri. Veličina palačinke ovisi o vašim željama. Pecite oko 2 minute sa svake strane dok ne poprime lijepu smeđu boju. Poslužite toplo, s javorovim sirup i džemom.