To je to što me zanima!

Danas na meniju: Gusta juha od više vrsta gljiva s acetom

Ukusna zimska juhu od dvije vrste šampinjona i heljde gotova je za svega 40-ak minuta, a poslužuje se u efektnoj posudi načinjenoj od izdubljenog slasnog peciva
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 osobe:

  • 300 g smeđih i bijelih šampinjona te bukovače Fridrih
  • 1 veliki luk 
  • 2 češnja češnjaka 
  • začini sol, papar, mažuran, lovorov list
  • 100 g heljde
  • 1,5 l vode
  • 1 kiselo vrhnje
  • malo oštrog brašna
  • malo aceta balsamica KISKO

Priprema:

Svježe smeđe i bijele šampinjone Fridrih narežite na listiće, a klobuke bukovača na trakice. Na zagrijanoj mješavini maslinovog ulja i maslaca kratko popržite sitno nasjeckani luk i češnjak. Ubacite gljive, promiješajte te dodajte sol, mljeveni papar, usitnjeni sušeni mažuran i ponovno promiješajte. 

Nakon otprilike 2-3 minute kada gljive omekšaju, dodajte heljdu koju ste prethodno oprali u hladnoj vodi i zalijte vrućom vodom. Ubacite lovorov list, promiješajte i sve zajedno kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri. 

Dodajte mješavinu kiselog vrhnja i oštrog brašna, promiješajte i pustite da juha zakipi. Za kraj ulijte KISKO aceto balsamico, promiješajte i juhu servirajte u izdubljenom (okruglom) pecivu.

Dobar tek!  

Za više informacija o novim Kisko aromatiziranim octevima posjetite Kiskovu web stranicu. Lajkajte video recepte na Fridrih facebook stranicama i osvojite prigodne poklone.

Da bi uživanje u ovom jelu bilo još slasnije, nakon kuhanja ne zaboravite počistiti kuhinju i oprati posuđe u čemu vam pomažu vrhunski Labudovi proizvodi. Za više informacija kliknite na Labudovu facebook stranicu i sudjelujte u novogodišnjoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti generalno čišćenje stana i Labudov paket čistoće.

Recept je pripremljen u suradnji s Kuhari.com.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Tito_1 15.01.2012.

    može i bez acete.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare