Čokolada je uvijek dobra ideja, čak i u obliku mrvica. Posipajte ih po sladoledu, omiljenom kolaču ili ih jednostavno jedite sa žlicom, kao namaz.
Višak čokoladnih mrvica kojima krasite torte i druge slastice možete uvijek ubaciti u smjesu za kuglice bez pečenja. Pomiješajte ih s oblatnom ili usitnjenim biskvitom namočenim u mlijeko i rum, dodajte sjeckane orašide, maslac za čvrstoću, pa kad smjesa postane kompaktna, oblikujte loptice, namočite u bijelu čokoladu i pospite s preostalim mrvicama.
Ako ste voljni možete i sami napraviti svoje čokoladne mrvice.
Potrebna vam je čokolada za kuhanje. I obična čokolada će vam biti dovoljna, jer se sa njom lakše radi. Najvažnije je da čokolada bude na sobnoj temperaturi, da ne bude ni previše tvrda, ni previše mekana.
Zagrijte čokoladu da se otopi, ostavite da se ohladi da ne bude rijetka, pa je prebacite u špricu i pravite tanke "prutiće" na limu obloženim papirom za pečenje. Taj lim ćete kasnije staviti u hladnjak. Kada prođe otprilike 30-40 minuta, prutići će se odlijepiti od papira i biće spremni za korištenje. Nakon toga ih samo trebate izlomiti i dobit ćete fine i ukusne domaće čokoladne mrvice!
Fino proslavite ovaj dan.