To je to što me zanima!

Danas isprobajte stari talijanski klasik - ukusnu pastu al limone

Kako se ovo klasično jelo jako brzo priprema, bit će vam potrebno tek 20 minuta, idealno je za one trenutke kada vam gosti pola sata ranije jave da stižu, a vi još ništa nemate pripremljeno
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 20 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

300 g špageta (kao zamjenu možete koristiti i linguine), 2 limuna, 3 žlice maslinova ulja, 40 g maslaca, 4 češnja češnjaka, ribani parmezan, pahuljice čilija, svježi peršin, papar, sol

RECEPT DANA Beze rolada s borovnicama i malinama za ljubitelje slatkog

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, odvojite i sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina. U tavi zagrijte maslinovo ulje, maslac i čili, dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite nekoliko minuta. Kad je češnjak lagano zapečen, dodajte sok dva limuna i vodu u kojoj se kuhala tjestenina te kuhajte dok ne proključa. U tavu dodajte tjesteninu, naribanu koricu dva limuna, papar i sol pa pirjajte nekoliko minuta. Tjesteninu poslužite posutu naribanim parmezanom i listićima svježeg peršina.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 19.08.2023.

    da volim ovake paste talijanska kuhinja najbolja

Komentiraj...
Vidi sve komentare