Količina sastojaka idealna je za četiri osobe, a priprema će trajati oko sat vremena.
Sastojci:
šalica crvene leće, 3 cm svježeg đumbira, 2 lovorova lista, štapić cimeta, 2 žlice maslaca ili Gheea, veliki luk, 2 češnja češnjaka, 2 žličice kurkume, žličica kima, 1/2 žličice garam masale, 1/2 žličice čilija, 2 žlice soka od limuna, pola žličice soli, žlica sjeckanog lista korijandara, riža, kruh (naan)
Priprema:
Leću, nasjeckani đumbir, lovor i štapić cimeta kuhajte u loncu s osam decilitara vode. Kuhajte dok voda ne zavrije pa smanjite vatru. Povremeno promiješajte. Nakon desetak minuta maknite začine i leću staviti sa strane. U tavi rastopite maslac, dodajte luk i kuhajte dok ne požuti.
Dodajte sjeckani češnjak, kurkumu, kim, garam masalu i čili te kuhajte još minutu ili dok cijela smjesa ne zamiriše. Tada dodajte sok od limuna i sol. Izvadite leću iz lonca i umiješajte u tavu. Kuhajte još tri minute stalno miješajući. Nakon toga ugasite vatru. Dodajte sjeckani korijander i servirajte uz rižu ili indijski kruh naan.