To je to što me zanima!

Čuvajte vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu, jelo će biti savršeno

Voda od tjestenine je tajni sastojak na koji mnogi zaborave. Donosimo vam razloge zašto je trebate sačuvati i koristiti prilikom kuhanja kako bi vam jelo bilo što ukusnije
Vidi originalni članak

Kuhanje suhe tjestenine je jedan od najlakših i najrazumljivijih tehnika. Čak i neiskusan kuhar to može napraviti. Ovaj jednostavan zadatak ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od tjestenine je jedan od njih. Međutim, to je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi. 

SVJETSKI DAN PIZZE Neka vaša bude najbolja: Ne stavljajte više od tri dodatka

Voda od tjestenine je preostala tekućina u kojoj se kuhala tjestenina te je ona punjena škrobom i solju. Iako može izgledati mutno i prljavo, ona je ključ ukusnog umaka i prekrasnog jela s tjesteninom.

Što učiniti s vodom od tjestenine?

Nakon što se vaša tjestenina skuha, izvadite ju iz lonca pomoću velike vilice kako bi vam voda ostala na dnu posude. Tako možete uštedjeti vode koliko želite. Sačuvajte jednu šalicu vode po loncu tjestenine, dodajte umak u lonac s vodom i promiješajte te zatim dodajte tjesteninu. Sadržaj škroba obogaćuje vaš umak, a sadržaj soli daje dodatni okus.

RECEPT Burrito s piletinom, paprikom i grahom - obrok za sladokusce

Škrob djeluje i kao sredstvo za zgušnjavanje. Ovaj trik je ono što odvaja prosječna jela s tjesteninom od ukusnih, složenih jela u vašem omiljenom talijanskom restoranu. Voda od tjestenine je savršena za jednostavne umake poput cacio e pepea, a još je i bolja u laganom pirjanom mesnom raguu, prenosi Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 13.02.2020.

    Prolijem, ali manistru ne perem pod vodom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare