Jednostavan opis cupcakea, deserta koji se često poslužuje u SAD-u, bio bi - muffin s obiljem fine kreme na vrhu. Takav kolač jede se prstima, a to je teško izvesti bez malo nereda po licu i tanjuru, a ponekad i na odjeći.
'Nema povratka', napisao je netko na Instagramu uz fotografiju 'tehnika - kako pojesti cupcake bez nereda'.
Sve što trebate napraviti je prerezati pažljivo muffin na pola, donji dio staviti kao poklopac na kremu pa sve pojesti kao što biste pojeli sendvič.
Ova ideja je impresionirala tisuće ljudi, a ovo su neki od njihovih komentara:
- 'Ovako se jedu rođendanski kolači!'
- 'Život mi je upravo nadograđen.'
Nekima sve to nije bilo ništa novo:
- 'Ja tako jedem cupcake doslovce već 15 godina.', prenosi The Sun.
Recept za cupcake u tri varijante
Sastojci:
Muffini: 250 g brašna, 50 g lješnjaka, jaje, 100 g šećera, 3 dl mlaćenice, 2 žličice praška za pecivo, 1⁄2 žličice sode bikarbone.
Krema: 150 g maslaca, 80 g šećera u prahu, 2 žumanjka, 4 žlice šećera, 1⁄2 žličice ekstrakta vanilije, dl mlijeka, ekstrakt kupine, ekstrakt maline i žličica čokolade u prahu, voće za ukrašavanje i dodatni ukrasi.
Priprema muffina:
Pomiješajte brašno s mljevenim lješnjacima, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Razmutite jaje, dodajte mu šećer i mlaćenicu, dobro izmiješajte, pa umiješajte u to smjesu s brašnom.
Žlicom stavljajte tijesto u papirnate košarice u kalupu za muffine, do 2/3 košarice i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Dok se muffini hlade, na pari mutite i kuhajte žumanjke pomiješane sa šećerom, oko 7 minuta. Kad se počne zgušnjavati, dodajte mlijeko i vaniliju te izmiksajte u glatku smjesu.
U drugoj posudi dobro izradite maslac, dodajte prosijani šećer u prahu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Spojite te dvije kreme u jednu pa je razdijelite u tri posude - u svaku umiješajte po jednu aromu. Žlicom stavljajte kremu u slastičarsku vrećicu i istisnite obilato na svaki muffin. Ukrasite kupinama, malinama i čokoladnim bombonima ili šarenim mrvicama.