Čokoladne raspucance možete jesti sa šećerom u prahu ili bez, ovisno o vašim preferencijama, gotovi su na brzinu, a orašaste plodove možete mijenjati po želji
Vidi originalni članak
Sastojci: 200 g brašna, 85 g maslaca, 70 g šećera, vanilin šećer, jaje, 1/2 žličice praška za pecivo, 150 g sitno sjeckane čokolade s mljevenim lješnjacima i grožđicama, 3 kapi ruma
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite lim papirom za pečenje. U zdjeli mikserom izradite maslac, šećer i vanilin šećer. Dodajte rum pa jaje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Promiješajte da se sve sjedini i dodajte nasjeckanu čokoladu. Rukama oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim ostavljajući razmak jer se keksi rašire pri pečenju. Kad se malo zarumene, izvadite ih iz pećnice, čekajte da se ohlade i malo stvrdnu te ih maknite s lima. Čuvajte ih u limenoj kutiji.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: