To je to što me zanima!

Čokoladni kolač koji se ne peče

Oduševite ukućane i goste fantastičnim desertom koji je vrlo jednostavno napraviti, a topi se u ustima. Problema sa pripremom ne bi trebali imati ni početnici u izradi slatkih delicija
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za podlogu:

JEDNOSTAVNO I FINO Top recepti za zimnicu iz 80-ih: Paprike možete pripremiti i za punjenje, kisele se i začini

Za kremu:

  • 3 žličice želatine u prahu
  • 3 žlice vruće vode
  • 250 g krem sira
  • 3/4 šalice šećera 
  • 1 šalica otopljene crne čokolade
  • 600 ml vrhnja za šlag
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Za preljev:

  • 300 g tamne čokolade
  • 150 ml vrhnja za šlag

Postupak:

Pomiješajte sastojke za podlogu i utisnite u silikonski kalup koji izgleda kao onaj za muffine. Ostavite sa strane. U posudici pomiješajte želatinu i vruću vodu. Potom izmiksajte krem sir sa šećerom dok ne bude kremasto pa uspite otopljenu čokoladu.

Dobro izmiksajte pa dodajte vrhnje za šlag i vaniliju te promiješajte. U to ulijte želatinu otopljenu u vodi, dobro promiješajte pa stavljajte u kalup, na podlogu od keksa i maslaca.

RECEPT DANA Hrskavi tostirani kruh sa sirom i jabukama iznenađuje okusom

Ostavite da se dobro ohladi i stisne kako biste kasnije mogli svaki komad izvaditi i staviti na tanjur. Kada ih sve izvadite, napravite preljev - pomiješajte čokoladu sa toplim vrhnjem za kuhanje da se otopi i dobijete finu glazuru (ili kuhajte na pari). Nakon toga, glazuru stavite u hladnjak na desetak minuta, da se malo stisne pa ukrasite kolačiće kako je pokazano gore u videu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.10.2023.

    mensecini da je to kolac od govana

Komentiraj...
Vidi sve komentare