To je to što me zanima!

Čokoladne 'cigare' s umakom od naranče, meda i lješnjacima

Ova poslastica pravi je raj za nepce, a poseban okus daje joj mješavina meda, šećera i narančine vodice s kojom se "cigare" premažu nakon što su pečene. Na kraju dolazi bijela čokolada
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g prženih lješnjaka
  • 100 g tamne čokolade
  • 50 g šećera
  • žličica meda
  • 4 lista tijesta za savijače
  • 60 g maslaca
  • 4 žlice meda
  • 25 g šećera
  • žlica narančine vodice
  • 40 g maslaca
  • 100 g bijele čokolade
  • 50 ml šećera u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Obložite lim za pečenje masnim papirom. U maloj posudi izmiješajte nasjeckane lješnjake, naribanu čokoladu, šećer i žličicu meda. Uzmite list tijesta i premažite ga rastopljenim maslacem, razrežite na četiri dijela te na svaki rasporedite žlicu mješavine lješnjaka i čokolade te zavijte u rolicu. Ponovite sa svim preostalim listovima tijesta i nadjevom.

Posložite cigare u lim za pečenje i pecite 12-15 minuta dok ne postanu zlaćane i hrskave. U međuvremenu pomiješajte med sa šećerom, narančinom vodicom i žlicom vode. Zagrijte to dok se ne otopi šećer i postane sirupasto. Time premažite pečene ‘cigare’ i pustite da se ohlade. Za umak od bijele čokolade otopite 40 grama maslaca s bijelom čokoladom na pari. Maknite s vatre i ohladite. Poslužite na sobnoj temperaturi uz ‘cigare’.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • Wrazica. 15.03.2016.

    Ma kakve vas cigare spopale. Sada se stavljaju recepti za uskrsnju trpezu. Razliciti recepti punjenih jaja ( i kako se jaja bojaju) zatim, recept za uskrsnji kruh i koju slikicu staviti nije za odmet. Kako ukrasiti uskrsnju tortu (meni prvo pada na pamet s onim malim cokoladnim jajima, tko ima zivaca da se "poigra" marcipanom pa da se napravi zeko i koja mrkvica hahaha Zatim nesto napisati o dekoraciji stola i fotku na tu temu. Nista ha? Mogu se ja snaci i bez vas, samo bio bi red da idete u korak s vremenom :D

  • montello 14.03.2016.

    ma supeeeeeeeeeeeeeeeeer

  • uvela ruža 14.03.2016.

    Ništa od ovog...

Komentiraj...
Vidi sve komentare