Ovaj odličan desert nalikuje riži kuhanoj na mlijeku kakvu smo jeli tijekom djetinjstva, ali u ovom slučaju se dodaju još neki fini sastojci, poput čokolade, maslaca, šlaga...
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 180 g riže
- 6 dl mlijeka
- 80 g čokolade za kuhanje
- 2 žlice maslaca
- 60 g šećera
- 4 žlice slatkog vrhnja
- prstohvat cimeta
- dekoracija - 2 dl vrhnja za šlag
- za preljev - kompot od višanja i žličica likera od višanja
Priprema:
Stavite rižu i mlijeko u lonac. Kad provrije, smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta uz često miješanje. Ubacite u to kockice čokolade, maslac i šećer pa nastavite kuhati dvije, tri minute.
Maknite rižu sa štednjaka pa umiješajte vrhnje i cimet, poklopite i ostavite tako pet do 10 minuta pa prebacite u posudice za posluživanje. Neka se riža posve ohladi. Nakon toga od vrhnja napravite šlag i rasporedite ga po riži.
Na kraju pomiješajte kompot s višnjevcem i prelijte time ovaj fini desert.
POGLEDAJTE VIDEO: PITALI SMO GRAĐANE KOJA JE NAJGORA MUŠKA NAVIKA