Pravi se od pastrnjaka, celera, cikle i batata. Osim što je odličan za jelo, ovakav čips se dobro slaže sa raznim umacima, na primjer, namaz od slanutka će povrću upotpuniti okus
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 velika pastrnjaka
- 2 batata
- 1 korijen celera
- 2 cikle
- fina morska sol
- maslinovo ulje
Priprema:
Izrežite povrće na tanke šnite pa ih poslažite na papirnati ubrus i pospite solju kako bi izašla suvišna vlaga. Ostavite tako 15 minuta pa još ubrusom tapkajte po povrću kako bi upio vlagu.
Složite povrće potom na dva protvana obložena masnim papirom (premažite ga dodatno maslinovim uljem). Stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva, u dva reda. Pecite oko 20 minuta ili dok povrće ne postane hrskavo.
Kada je gotovo, ostavite neka se ohladi na protvanu nekih pet minuta pa prebacite u posudu za posluživanje, prenosi rachaelraymag.com.
Ovaj čips možete poslužiti uz namaz od slanutka.
Recept za namaz od slanutka
Sastojci:
- 2 šalice ocijeđenog slanutka iz konzerve
- 1/3 šalice tahini paste (radi se od sezama i maslinovog ulja, a može se kupiti u trgovinama zdrave hrane)
- 1/4 šalice soka od limuna
- 1 žlica maslinovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender i miksajte dok smjesa ne postane posve glatka. Namaz čuvajte u hladnjaku.