Ljubitelji sira znaju da ribani sir daje jelima posebnu čar, a najbolji je kad se nariba na toplo jelo. Većina ribeža ima četiri strane, pa se namirnice mogu naribati sitnije ili krupnije.
Iako koristimo ribež sa četiri strane vrlo često, većina ljudi drži ga iznad posude u koju riba ili riba direktno iznad jela.
POGLEDAJTE VIDEO:
Video u kojem žena pokazuje kako pravilno koristiti ribež postao je viralan, a ljude je potpuno oduševio.
Naime, trik je u tome da se ribež polegne vodoravno na plohu tako da željene 'rupice' budu na gornjoj strani. Ribež je potrebno pridržavati, a ribanje u toj poziciji zadržat će sav sir unutar ribeža, bez da se kasnije mora skupljati. Nakon završetka posla, jednostavno istresete sir gdje ga želite.
- Ovo bi se trebalo podučavati u školi. Ja sam šokiran - Komentirao je jedan korisnik društvenih mreža, dok je druga dodala:
- U šoku sam, ne mogu vjerovati da 33 godine života krivo ribam sir.