To je to što me zanima!

Chimichurri umak: Argentinski dodatak jelu koji svi obožavaju

Želite dodati nešto novo vašim jelima? Ovaj argentinski umak će dati vašem obroku poseban okus, a ne treba vam puno vremena da ga napravite
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1 ljutika, sitno nasjeckana, 1 crveni jalapeño, sitno nasjeckan, 3 - 4 češnja češnjaka, tanko narezana ili sitno nasjeckana, pola šalice crvenog vinskog octa, 1 žličica soli, pola šalice sitno nasjeckanog korijandra, četvrtina šalice sitno nasjeckanog ravnog peršina, 2 žlice sitno sjeckani origano, četvrtina šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Priprema:

Pomiješajte ljutiku, čili, češnjak, ocat i žličicu soli u srednjoj zdjeli. Ostavite 10 minuta da se okusi prožmu. Umiješajte korijandar, peršin i origano. Vilicom umutite ulje. Premjestite pola šalice chimichurrija u malu zdjelu, posolite i poslužite kao umak. Ako želite ovaj umak iskoristiti za govedinu, stavite meso u staklenu posudu ili onu od nehrđajućeg čelika ili keramike.

DANAŠNJI RECEPT Mini pizze za brzinski ručak

Prelijte preostalim chimichurrijem. Pokrijte i ohladite najmanje tri sata ili ostavite preko noći. Meso izvadite iz marinade, osušite i pecite na roštilju. Prelijte chimichurri umak preko mesa sa žara.

EVO LIJEKA ZA DOSADU! POGLEDAJTE MARATON 'TKO MI BOLJE KUHA?':

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 31.07.2023.

    @mars7 ,marsic,obozavas argentinsku kuhinju ? 

Komentiraj...
Vidi sve komentare