Broj osoba: 4
Priprema: 15 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
1 ljutika, sitno nasjeckana, 1 crveni jalapeño, sitno nasjeckan, 3 - 4 češnja češnjaka, tanko narezana ili sitno nasjeckana, pola šalice crvenog vinskog octa, 1 žličica soli, pola šalice sitno nasjeckanog korijandra, četvrtina šalice sitno nasjeckanog ravnog peršina, 2 žlice sitno sjeckani origano, četvrtina šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Priprema:
Pomiješajte ljutiku, čili, češnjak, ocat i žličicu soli u srednjoj zdjeli. Ostavite 10 minuta da se okusi prožmu. Umiješajte korijandar, peršin i origano. Vilicom umutite ulje. Premjestite pola šalice chimichurrija u malu zdjelu, posolite i poslužite kao umak. Ako želite ovaj umak iskoristiti za govedinu, stavite meso u staklenu posudu ili onu od nehrđajućeg čelika ili keramike.
Prelijte preostalim chimichurrijem. Pokrijte i ohladite najmanje tri sata ili ostavite preko noći. Meso izvadite iz marinade, osušite i pecite na roštilju. Prelijte chimichurri umak preko mesa sa žara.
EVO LIJEKA ZA DOSADU! POGLEDAJTE MARATON 'TKO MI BOLJE KUHA?':