Omiljeni festival hrane i pića i ove je godine okupio brojna lica koja su uživala u čarima hrvatske gastronomske ponude. Lijepo vrijeme i dobra zabava na Bundek su doveli rekordnih 60 tisuća ljudi. Osim u hrani i piću, uživalo se i u ritmovima glazbe koju su izvodili popularni hrvatski glazbenici poput Jure Stublića, benda Mangroove i Letu Štuke te mlade i talentirane Luce.
Na Chill&Grillu su se mogli naći i kulinarski dvoboji, a među poznatim kuharima svoje znanje su pokazali hrvatski chefovi David Skoko i Marko Palfi. Lana Klingor-Mihić je pravila francuske sendviče s jajem i majonezom, dok je Darko Kontin pripremao biftek s džemom od luka i piva.
Ove godine se festival malo odužio pa je u odnosu na prošlogodišnja tri dana, trajao pet dana. Uživali su i mali i veliki, a najmlađe je posebno oduševio Kids Korner u organizaciji Peveca.
Nakon niza radionica održanih u najvećim hrvatskim gradovima, Pevecova radionica za male i velike našla je svoje mjesto i na najpoznatijem festivalu hrane.
Važnost učenja o životu biljaka, prepoznali su i roditelji pa je tako svakog dana trajanja festivala, radionicama prisustvovalo oko 50 mališana. Tamo su učili kako bojati teglice i saditi biljke, dok ih je u zabavnom dijelu čekalo slikanje s maskotama. Najhrabriji su se okušali i u nagradnoj igri, gdje su povezanih očiju morali presaditi biljku. Da je bilo i više nego zabavno govore sretna lica najmlađih, koja su kroz igru i zabavu naučila i nešto korisno.
Pročitajte još i ovo: Nema više hejterskih komentara na Instagramu.