To je to što me zanima!

Chill&Grill: Dođite, uživajte i probajte meso s ananasom...

Na Bundeku od 27.travnja do 1.svibnja. Kušajte delicije sa svih strana svijeta, od aromatičnog južnoafričkoga grilla i korejskog ‘wrapa’ pa do salate s bananom i graha.
Vidi originalni članak

Na trećem Chill&Grillu od 27. travnja do 1. svibnja na Bundeku možete probati jela sa svih strana svijeta, koje će pripremati vrhunski chefovi i popularni domaći restorani. Jedan od chefova je David Skoko, koji je najavio da će pripremati južnoafrički roštilj. 

- Grilat ću janjetinu i piletinu u marinadi s egzotičnim voćem. Ananas će mi biti baza. Usitnit ću ga u blenderu, dodati mu čili, med, začinsko bilje poput korijandera, kumina, kardamoma... – otkrio nam je i naglasio da su za grilanje važni dobar žar i prava vatra, jer je sastavni dio dobrog roštilja i miris dima, a najveća čar je u druženju oko vatre. Chef Marko Palfi otkrio nam je da će pripremati “wrap” od marinirane, grilane korejske svinjske potrbušine, a za marinadu će koristiti korejsku pastu od čilija, mladoga luka, malo kruške i sezamova ulja. 

REBARCA S MEDOM

I Podravkini će chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić spremati vrhunske internacionalne specijalitete. U nedjelju, 28. 4., na meniju su zdravi južnoamerički obroci koji su super i za djecu, poput salate s kvinojom, piletinom, ananasom i grilanom bananom. U ponedjeljak, 29. 4., spremaju “after work party” s jelima središnje Europe, pa će peći rebarca s medom tipična za dijelove poput Češke i Slovačke.  

- U utorak, 30. 4., na redu je Azija, pa ćemo pripremati jela poput woka i spring rollsa. Na Praznik rada tema je Afrika, gdje se koristi puno graha, koji se na taj dan jede i kod nas, pa ćemo pripremiti jednu verziju graha koji super paše s kobasicama i špekom s grilla – otkrio nam je chef Delić iz Podravke. Chef Marin Rendić u suradnji s Pevecom pokušat će od jeftinije namirnice napraviti vrhunsku priču i vrhunsko jelo. Riječ je o porchetti, piletini, srdelama te fuziji kebaba i ćevapa, odličnim pecivima...  

VRHUNSKA HRANA

Stižu nam i restorani koji su oduševili prošle godine, kao što su Pod zidom Bistro & Wine Bara, restorana Kitchen & Grill Plac i Submarinea, a s gladnim će se posjetiteljima prvi put susresti Bistro Deno, Cheese bar, Kuća dobre hrane i restoran Grašo. Jedno je sigurno – vrhunske hrane na trećem Chill&Grillu sigurno neće izostati.

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete. Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom. Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr. Više informacija na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr. 

VRHUNSKA GLAZBA NA CHILL&GRILLU

U sklopu najvećeg festivala klope, cuge i mjuze u Hrvatskoj, na Bundeku će od 27. 4. do 1. 5. spektakularne večernje koncerte održati neki od najpopularnijih domaćih bendova. Tako na dan otvaranja posjetitelje očekuje splitska grupa TBF, a drugi dan, 28. 4., jedinstveni glazbeni doživljaj osigurat će LET 3.

Kojoti će open air koncert održati 29. 4, a dan kasnije, 30. 4., nastupa atraktivni dvojac iz benda Nipplepeople. Praznik rada i sigurno dobru zabavu uveličat će legendarna grupa Soulfingersi. No dobra mjuza će, osim navečer, na Bundeku svirati cijeli dan, a za to će se pobrinuti selekcija uigranih DJ-eva i mlade hrvatske glazbene nade. Ne propustite fenomenalan glazbeni sadržaj. Upad je besplatan!

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 23.04.2019.

    ****Admin**** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • strikan2 23.04.2019.

    "Chef Marko Palfi": Ako si "chef" jer miješaš meso i ananas, jadan je onaj koji te je tako prozvao. Još samo očekujem preporuku za puricu sa malinama i borovnicama.....BLJAK!

  • Punkbutrocker 23.04.2019.

    Probao sam jesti meso sa vilicom ali nikada sa ananasom

Komentiraj...
Vidi sve komentare