Dio tajne leži u mesu. Možete ga sami samljeti, ali ja zapravo mislim da je ono kupljeno u trgovini bolje jer svježa mljevena govedina može biti previše rastresita i jednostavno se raspasti, pojašnjava chef Senpai Kai koji je radio u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Kaže da bi meso trebalo biti juneće i to u omjeru 80 posto krtog i 20 posto masnog.
POGLEDAJTE VIDEO:
Otkrio je još neke razloge zašto su burgeri u restoranima tako slasni. Kaže kako se burgeri peku na tavi od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri.
- Kad ga stavite peći, morate ga utisnuti u tavu. Tako se stvara mnogo bolji kontakt s površinom - kaže.
- Pecite burger dok ne bude gotov 75 posto pa stavite narezani luk na gornju stranu. Ostavite oko 45 sekundi pa ga opet preokrenite i stavite šnitu američkog sira - pojasnio je i pokazao u videu kako to radi:
Američki sir ima blag okus pa je bolji izbor od nekog aromatičnog, poput cheddara. Osim toga, ima savršenu teksturu za burgere.
- Američki sir će ostati sjajan i gnjecav bez obzira na to koliko ga zagrijavate i hladite. Koristite li dobru govedinu, želite da taj okus zablista, a prerađeni američki sir je savršena nadopuna - rekao je Nick Philips iz mesnica Sweet Cheeks Meats, a prenosi huffingtonpost.co.uk.