To je to što me zanima!

Chef otkrio: Evo zašto burger iz restorana ima tako dobar okus

Pecite burger dok ne bude gotov 75 posto pa stavite narezani luk na gornju stranu. Ostavite oko 45 sekundi pa ga opet preokrenite i stavite šnitu sira, kaže chef Senpai Kai
Vidi originalni članak

Dio tajne leži u mesu. Možete ga sami samljeti, ali ja zapravo mislim da je ono kupljeno u trgovini bolje jer svježa mljevena govedina može biti previše rastresita i jednostavno se raspasti, pojašnjava chef Senpai Kai koji je radio u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Kaže da bi meso trebalo biti juneće i to u omjeru 80 posto krtog i 20 posto masnog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otkrio je još neke razloge zašto su burgeri u restoranima tako slasni. Kaže kako se burgeri peku na tavi od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri. 

- Kad ga stavite peći, morate ga utisnuti u tavu. Tako se stvara mnogo bolji kontakt s površinom - kaže.

- Pecite burger dok ne bude gotov 75 posto pa stavite narezani luk na gornju stranu. Ostavite oko 45 sekundi pa ga opet preokrenite i stavite šnitu američkog sira - pojasnio je i pokazao u videu kako to radi:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senpai Kai (@chino_cappucino)

 Američki sir ima blag okus pa je bolji izbor od nekog aromatičnog, poput cheddara. Osim toga, ima savršenu teksturu za burgere.

RECEPT DANA Brzi kremasti rižoto s tikvicama

- Američki sir će ostati sjajan i gnjecav bez obzira na to koliko ga zagrijavate i hladite. Koristite li dobru govedinu, želite da taj okus zablista, a prerađeni američki sir je savršena nadopuna - rekao je Nick Philips iz mesnica Sweet Cheeks Meats, a prenosi huffingtonpost.co.uk.

 

Idi na 24sata

Komentari 340

  • 𝓝𝓲𝓷𝓪 𝓽𝓱𝓮 𝓫𝓪𝓭𝓪𝓼𝓼 01.06.2024.

    Ogromna, ogromna razlika između fast food hambija i onog iz dobrog restorana, nema dalje.

  • BabaYaga 01.06.2024.

    Meni burger nema nigdje dobar okus 😏

  • atol 01.06.2024.

    U restoran po burger? Ali zašto? 🤨

Komentiraj...
Vidi sve komentare