Sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bijele čokolade
- 120 g krem sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i dok se ona grije, odvojite bjelanjke i ostavite ih u frizideru dok vam ne zatrebaju, snijeg će kasnije biti čvršći. Čokolatu natrgajte, savite u veliku zdjelu i omekšajte u drugoj posudi s toplom vodom (temperatura vode neka bude oko 60 stupnjeva) pa dodajte sir i sve zajedno otopite da bude tekuće. Izvadite posudu iz vode i dodajte žumanjke. Dobro izmiksajte.
Sad je red na bjelanjke pa ih izmiksajte u čvrst snijeg (tako čvrst da se drže kad zdjelu okrenete naopako). Potom umiješajte 1/3 snijega od bjelanjaka u prvu smjesu i dobro promiješajte lopaticom. Zatim dodajte ostatak.
U okrugli kalup stavite masan papir premazan s malo ulja ili maslaca. Polako stavljajte smjesu u kalup i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva, potom još 15 minuta na 160 stupnjeva, a potom ugasite pećnicu i ostavite kolač unitra još 15 minuta. Izvadite ga i ostavite u kalupu dok se posve ne ohladi.
Pogledajte u videu kako ga pripremiti: