Broj osoba: 5
Priprema: 60 minuta
Sastojci:
250 g bijele čokolade, 230 g krem sira sobne temperature, 6 velikih jaja sobne temperature
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dno i rubove kalupa obložite papirom za pečenje, a isto napravite i s rubovima. Zatim centrirajte kalup na sredinu komada alu folije kojom ćete obložiti vanjski rub kako voda nebi mogla ući u njega. Stavite bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrijte ju u intervalima od 20 sekundi.
Prebacite u veliku zdjelu i umiješaj krem sir. Ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte žumanjke i promiješajte da se svi sastojci sjedine. Umutite bjelanjke. U čokoladnu smjesu dodajte mali dio bjelanjka i miješajte sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodajte preostali dio bjelanjaka.
U pripremljeni kalup izlijte dobiveno tijesto. Stavite ga u lim za pečenje i dodajte u njega toplu vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu. Pecite cheesecake oko 40 do 45 minuta. Kolač neka se hladi četiri sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji.