To je to što me zanima!

Cezar pizza je odlična ideja kad vam ostane piletine od ručka

Kad je pizza gotova, pustite da odmori nekoliko minuta, a zatim je režite na trokute. Dodajte malo umaka od mješavine grčkog jogurta, pirjanog češnjaka, soli, papra, maslinova ulja i limuna - i uživajte
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Sastojci:

tijesto za pizzu, ostaci piletine nasjeckani na manje komade, 100 g maslaca, 2 češnja češnjaka, 3 cherry rajčice, mozzarella i drugi topivi sir po želji, bosiljak, zelena salata, grčki jogurt, maslinovo ulje, svježi peršin, limun, masline

Postupak:

U posudi otopite maslac, dodajte mu sitno sjeckani češnjak i pirjajte dok češnjak ne poprimi boju. Nemojte se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori. Tijesto za pizzu razvaljajte na željenu debljinu. Premažite ga maslacem u kojem se pirjao češnjak.

Na tako premazano tijesto dodajte nasjeckanu piletinu, cherry rajčice nasjeckane na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospite s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.

RECEPT DANA Sočna piletina u ukusnom krem umaku s koprom i kaparima

Pecite na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta, pirjanog češnjaka, soli, papra, maslinova ulja i malo limuna. Dobro promiješajte.

Dva lista zelene salate nasjeckajte na trakice. Kad je pizza gotova, pustite da odmori nekoliko minuta, a zatim je režite na trokute, dodajte malo umaka i zelene salate i uživajte.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • veselašljiva 16.06.2023.

    ma bravo za recept..imam ja bolji..umjesto da rastopiš maslac,kinđaš ovo i ono...pričekaj vuru -dve ( što je taman kolko ti treba za ovaj recept) nakon ručka i uzmi onu piletinu u ruke pa lagano uz televiziju ..i eto..već je više nema. I najvažnije..  ima manje kalorija od ovog recepta

Komentiraj...
Vidi sve komentare