To je to što me zanima!

Četiri učinkovita načina kako se riješiti komaraca ovoga ljeta

Insekti poput komaraca mogu uletjeti u domove tijekom ljetnih mjeseci, a komarci su posebno naporni jer od njih dobivamo neugodne ubode. Ovi trikovi će sigurno pomoći
Vidi originalni članak

Komarci često ulaze u dom u potrazi za toplim, tamnim mjestom s puno vlage, poput kuhinje, kupaonice ili praonice rublja. Srećom, postoji nekoliko načina da ih potpuno odvratite, bilo da ste u vrtu ili u kući.

Mnogi od ovih trikova uključuju korištenje uobičajenih kućanskih predmeta, biljaka i hrane i svi su oni izvrsne alternative za kemijske sprejeve protiv insekata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Biljke

Postoji nekoliko biljaka koje se mogu posaditi u kući i vani kako bi se otjeralo komarce. To uključuje biljke kao što su lavanda, krizanteme, neven i limunska trava. Prema riječima stručnjaka, komarci “mrze” ove biljke zbog jakih mirisa kojih će se kloniti.

Možete ih posaditi i na balkonu ili prozoru pa će ih to spriječiti da ulete u prostoriju. Kadulja, ružmarin i bosiljak su još neke opcije čiji mirisi smetaju komarcima. 

ZA UŽIVANJE BEZ ZUJANJA Recept za sprej: Začin koji skoro svi imaju doma otjerat će kukce

2. Svijeće

- Poznato je da ulje citronele odbija bube, stoga zapalite svijeće s citronelom. Ne samo da će otjerati insekte, već svijeće stvaraju ugodnu atmosferu i oslobađaju aromatičan miris - rekao je Chris Bonnett, osnivač GardeningExpress.co.uk.

Štoviše, poput biljaka, mogu se koristiti i unutar i izvan doma, iako češće u vrtu po ljetnim večerima.

POSLUŽIT ĆE I KAO UKRAS Isprobajte recept: Ovaj prirodni repelent rastjerat će komarce

3. Svedite ostavljanje hrane vani na minimum

Trebali biste se pobrinuti da očiste sve ostatke hrane i prolivenu hranu, kao i da redovito prazne kuhinjske kante. Komarce, kao i druge štetočine, privlači svaka hrana u kuhinji jer kažu da vole hranu bogatu kalijem, ali i slane grickalice.

4. Korištenje hrane

- Određene namirnice zapravo mogu pomoći u odvraćanju kukaca, pa ih slobodno izostavite kako biste držali insekte podalje oslobađajući prepoznatljiv miris koji kukci mrze - kaže stručnjak za vrtlarstvo.

Takva hrana uključuje češnjak, luk, limun i grejp koje možete staviti na tanjure i raširiti posvuda kako biste držali komarce podalje, piše Express.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare