Sastojci:
- 350 g brašna
- 150 g maslaca
- 5 žlica mlijeka
- 1/2 žličice soli
- 2 veće tikvice
- 50 g planinskog sira
- 4 jaja
- 4 dl vrhnja
- rajčica
- sol
- papar
- kopar
Priprema:
Od prosijanog brašna, maslaca narezanog na listiće, mlijeka i jaja umijesite prhko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku jedan sat.
Za to vrijeme operite tikvice i narežite na tanke kolutove. Posolite i ostavite 15 minuta dok ne ispuste tekućinu. Zatim ih dobro ocijedite.
Okrugli lim za pečenje jednolično obložite tijestom, a dno tijesta izbodite vilicom. Prekrijte ga dijelom tikvica. Sir narežite na male tanke ploške i pospite po tikvicama.
Jaja razmutite s vrhnjem, posolite, popaprite i prelijte preko tikvice i sira. Na vrh posložite ostatak tikvica i ploške rajčice.
Pripremljenu pitu stavite prvih 10 minuta u jako zagrijanu pećnicu na 220°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C. Pecite još pola sata i pospite sjeckanim koprom.