To je to što me zanima!

Čarolija okusa: Vegetarijanska pita s tikvicama i rajčicama

Ako ste se zasitili teških obroka i željeli biste nešto novo i lagano za pojest, onda je vegetarijanska pita stvorena za vas. Brzo i lagano ćete napraviti jelo puno vitamina na kojem će vam želudac biti zahvalan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 5 žlica mlijeka
  • 1/2 žličice soli
  • 2 veće tikvice
  • 50 g planinskog sira
  • 4 jaja
  • 4 dl vrhnja
  • rajčica
  • sol
  • papar
  • kopar

Priprema:

Od prosijanog brašna, maslaca narezanog na listiće, mlijeka i jaja umijesite prhko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku jedan sat.

Za to vrijeme operite tikvice i narežite na tanke kolutove. Posolite i ostavite 15 minuta dok ne ispuste tekućinu. Zatim ih dobro ocijedite.

Okrugli lim za pečenje jednolično obložite tijestom, a dno tijesta izbodite vilicom. Prekrijte ga dijelom tikvica. Sir narežite na male tanke ploške i pospite po tikvicama.

Jaja razmutite s vrhnjem, posolite, popaprite i prelijte preko tikvice i sira. Na vrh posložite ostatak tikvica i ploške rajčice.

Pripremljenu pitu stavite prvih 10 minuta u jako zagrijanu pećnicu na 220°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C. Pecite još pola sata i pospite sjeckanim koprom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 24.11.2017.

    odlično obožavam je

  • 24.11.2017.

    izgleda finooo, moram probati ovu kombinaciju. pizzu obožavam sa tikvicama :)

  • 24.11.2017.

    Meni izgleda ko pizza,pa sam u mislima dodala sira i špekeca :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare