To je to što me zanima!

Čarolija Hong Konga u kuhinji: Pripremite rezance s govedinom

Hong Kong je poznat po tradicionalnoj i suvremenoj kantonskoj kuhinji koju vole domaći stanovnici, istovremeno prihvaćajući raznolike utjecaje koji i dalje oblikuju hongkonšku kuhinju
Vidi originalni članak

Hong Kong je san istraživača i raj za ljubitelje hrane. To je zdjela goveđih rezanaca sa cha, ispranih vrućom šalicom hongkonškog mliječnog čaja.

POGLEDAJTE VIDEO: Festival svjetske kuhinje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kao i sam grad, i Hong Kong je poznat po tradicionalnoj i suvremenoj kantonskoj kuhinji koju vole domaći stanovnici, a posjetitelji je obožavaju, istovremeno prihvaćajući raznolike utjecaje koji i dalje oblikuju hongkonšku kuhinju. Hong Kong je prepun ukusnih, ali pristupačnih recepata, tako da možete stvoriti čaroliju Hong Konga kod kuće piše australski The Courier.

TU JE I RECEPT Trikovi mađarskih kuhara za fantastične punjene paprike

Sa cha rezanci s govedinom

U Hong Kongu je ovo jelo poznato kao satay, ali nije poput sataya u tajlandskom stilu napravljenog od kikirikija i kurkume. Umak satay u hongkonškom stilu (koji se naziva i sa cha umak) tamno je smeđe boje i ne obiluje s toliko začina. Iako nije otmjeno jelo, to je jedno od omiljenih jela koja se često vide na stolu malih restorana.

Sastojci: 

  • 300 g goveđe pisanice (ili bilo kojeg dijela mesa koje se brzo pripremi), izrezanog na tanke trakice
  • 100 g sa cha umaka
  • 1 čajna žličica šećera
  • 3 jušne žlice ulja repice (ili drugog ulja za kuhanje)
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckani
  • 1 crvena ljutika, sitno nasjeckana
  • 340 g instant rezanaca
  • narezani mladi luk za posluživanje
  • preprženo sjeme sezama, za posluživanje

Marinada:

  • 1 jušna žlica soja sosa
  • 1 čajna žličica šećera
  • 2 čajne žličice kukuruznog brašna
  • 1 jušna žlica ulja repice

RECEPT Rezanci s umakom od bundeve i kaduljom - kušajte nešto novo

Priprema:

1. Da biste napravili marinadu, u posudi pomiješajte sve sastojke s dvije žlice vode. Dodajte junetinu i dobro je pomiješajte s umakom, a zatim ostavite da se marinira 30 minuta.

2. U maloj zdjeli pomiješajte sa cha umak, šećer i 125 ml vode.

3. Zagrijte tavu na jakoj vatri. Dodajte jednu žlicu ulja, zatim govedinu i pirjajte dvije minute dok gotovo ne bude kuhano i tek počne poprimati smeđu boju. Govedinu prebacite u posudu i ostavite sa strane.

4. Obrišite tavu i vratite na jaku vatru. Zagrijte preostalo ulje, a zatim dodajte češnjak i luk te pirjajte 30 sekundi. Dodajte govedinu, a zatim umak. Smanjite vatru na najnižu temperaturu i kuhajte oko dvije minute, ili dok se umak ne zagrije.

5. U međuvremenu skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih.

6. Rezance podijelite na jednake dijelove u zdjelice za posluživanje, a na vrh stavite govedinu i umak te pospite mladim lukom i sjemenkama sezama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare