Teška i zasitna hrana koju smo jeli zadnjih nekoliko dana nekima može izazvati žgaravicu. Ako vam je teško u želucu, smanjite obroke i ne jedite kasno navečer.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kako biste si olakšali simptome, postoje određene biljne tinkture koje vam mogu pomoći. Radi se o ekstraktu stolisnika, kurkume ili sladića. Od sladića, sljeza, nevena i stolisnika može se napraviti i čaj.
Ako nemate ništa od navedenog pri ruci, pomoći će i čaj od kamilice. Važno je izbjegavati vruće čajeve. Ostavite ga da se malo ohladi. Odlična namirnica koja smiruje želudac definitivno je đumbir.
Narežite korijen đumbira na manje komade. Možete ga i naribati. Kad zakuha, kuhajte još nekoliko minuta. Kad se malo ohladi, ocijedite u čaj malo limuna i dodajte žlicu meda. Smirit će žgaravicu, ali i nadutost.
Od ostalih trikova koji vam mogu pomoći je onaj da ne idete odmah drijemati nakon jela. Boravak u uspravnom položaju tri sata nakon jela može pomoći u sprečavanju refluksa kiseline.