To je to što me zanima!

Budi jedno s ribama: Osmislili su vježbanje joge u akvariju

Uz živopisnu akvarijsku pozadinu u kojoj plivaju morski psi, raže i druga morska bića, grupa entuzijasta vježba jogu i brine o zdravlju svom uma i tijela
Vidi originalni članak

Akvarij Ocean Park iz Hong Konga ponudio je nove fitness aktivnosti kako bi nadomjestili gubitke izazvane pandemijom, piše Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO: Joga za bolji odnos s partnerom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Instruktorica joge Jessica Lee kaže da njezine polaznike smiruje vježbanje i boravak u akvariju te promatranje riba.

- Predivno je biti jedno s njima. Osjećam se kao da sam u vodi i krećem se kroz nju kao i oni - objasnila je.

NJOME ZAPOČNITE DAN Vježbom 'Pozdrav Suncu' jačate kralježnicu, ali i smirujete um...

Akvarij star 43 godine dio je Walt Disney Co’s Hong Kong Disneyland i većinu godine je bio zatvoren, a svoja su vrata otvorili tek u rujnu. Rade samo s pola kapaciteta, a posjetitelji su dužni nositi maske. Prema posljednjem financijskom izvješću, u gubicima su više od četiri milijarde kuna, a vlada im je omogućila paket pomoći kako bi sljedeće godine preživjeli na tržištu.

Protuvladini prosvjedi te otvaranje parka Chimelong Ocean Kingdom na Hengqin otoku stvorili su dodatni pritisak na Ocean Park i na Hong Kong Disneyland. Iz akvarija su najavili otvaranje pješačkih staza ispod svoje žičare s koje se prostire pogled na Južno kinesko more, a postavit će i klimatizirane šatore ua goste željne kampiranja i roštilja na otvorenom.

ZVIJEZDA INSTAGRAMA Mali slatki pomeranac vježba jogu - nitko mu ne može odoljeti

No posjetiteljica parka Sze (26) novinarima je rekla da joj se čini besmislenim plaćati skuplju kartu za jogu i šetnju kad je nju zanimala samo vožnja žičarom.

- Moramo skuplje platiti ako želimo pješačiti, a to je aktivnost koja bi trebala biti besplatna - kazala je Sze koja nije htjela objaviti prezime.

TAJNE DUGOVJEČNOSTI Stručnjaci otkrili najbolju vježbu za zdravlje - i zaštitu od infarkta

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare