Ova fina i sočna savijača odlična je ideja za laganu večeru - jednostavna je za napraviti, poslužuje se topla i nije preteška za probavu. Odlično ide uz hladan jogurt ili kiselo mlijeko
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g kora za savijače
- 500 g naribane buče
- 250 g kiselog vrhnja
- 500 g svježeg sira
- 1 žlica soli
- ulje ili malo otopljenog maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Buču posolite i ostavite kratko da pusti vodu pa je prebacite u cjediljku i stisnite rukama da višak tekućine izađe. Ocijeđenu buču pomiješajte s ostalim sastojcima, dodajte još malo soli ako je potrebno.
Jednu koru za savijače premažite masnoćom pa stavite drugu na nju te i nju premažite. Na to rasporedite dio smjese sa bučom, zarolajte i stavite na protvan - i tako dok ne potrošite sve kore i smjesu.
Na kraju ih sve premažite masnoćom i stavite u pećnicu na oko pola sata, dok ne dobiju lijepu rumenu boju, prenosi Atma.