To je to što me zanima!

Brzo i jednostavno: Prefini tart sa sirom, maslinama i rajčicom

Ako ste se zasitili teških obroka i željeli biste nešto novo i lagano za pojesti, onda je ovaj tart stvoren za vas. Iskoristite vrhunac sezone rajčica za jelo koje je fino toplo i hladno
Vidi originalni članak

Sastojci: 300 g smrznutog lisnatog tijesta, 250 g mini rajčica, luk, češanj češnjaka, 2 slana inćuna u ulju, žlica paste od zelenih maslina, ružmarin, bosiljak, origano, sol, papar, maslinovo ulje, dl kiselog vrhnja, 2 žumanjka, 150 g feta sira, peršin

Priprema: 

  • Lisnato tijesto ostavite neka se odmrzava na sobnoj temperaturi.
  • Očistite luk i sitno ga nasjeckajte. Pirjajte na malo ulja dok ne omekša.
  • Zatim mu dodajte češnjak nasjeckan sa svježim listićima ružmarina i bosiljka. Posolite, popaprite, dodajte origano, te zalijte s malo vode.
  • Kad zavrije poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari i luk ne omekša. Ostavite neka se ohladi.
  • Rajčice prerežite na pola.
  • Razvaljajte dio tijesta i oblikujte ga u promjer lima za pečenje. Drugi razvaljani dio narežite na trake.
  • Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  • Prebacite tijesto na ohlađeni lim. Po dnu ga ispikajte vilicom.

SKRIVENI BISERI U HRVATSKOJ Podzemni restorani, pećine i kamene špilje i u doba korona virusa nude prave gastroužitke

  • Premažite ga pastom od maslina i usitnjenim inćunima. Na tijesto zatim rasporedite pirjani luk.
  • U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak, te dodajte sir.
  • Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite rajčice. Pospite sve izmrvljenim sirom i pospite sjeckanim peršinovim listom.
  • Stavite u pećnicu i pecite 25 minuta.
  • Prebacite po dužini križno dvije trake tijesta, pa preko njih po širini nekoliko manjih.
  • Premažite ih drugim žumanjkom i pecite oko 25 minuta.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare