Postupak rezbarenja:
1. Pastelnom bojom na bundevi nacrtajte oči, usta i sve ostalo što namjeravate izrezbariti.
2. Nožem bez zuba treba odrezati gornji dio bundeve, ali ne u pravilnom krugu, već neravno kako se vrh ne bi klizao.
3. Na zadnjoj strani treba dosta nisko izrezati vrh bundeve.
4. Unutrašnjost bundeve očistite običnom jušnom žlicom ili većom ravnijom žlicom za posluživanje ili sladoled. Ispraznite koštice i ostatak mesa u kantu za smeće.
5. Potom uzmite nož s oštrim vrhom i izrežite oči, nos i usta. Možete se poslužiti i nožem s većim zupcima (poput ovog prikazanog u videu) za koji autor videa kaže da se kratkim potezima, kao da pilite, brzo i jednostavno izrezbare oči i usta.
6. U slučaju da ste odrezali preveliki komad ili da vam se komad odlomio, možete ga natrag zalijepiti pomoću superljepila. Također ga možete koristiti i za dodavanje ukrasa na bundevu.
7. Kad ste sve izrezbarili uzmite spužvicu za suđe i oštrim dijelom operite ostatke boje kojom ste označavali oči, nos i usta i gotovi ste.
Pogledajte video i pronađite dizajn koji vi želite probati na svojoj bundevi: