Pileća krilca omiljena su poslastica mnogih ljudi, a u ovoj varijanti će posebno razveseliti ljubitelje ljute hrane i čilija. Važno je da stoje u posebnoj marinadi
Vidi originalni članak
Sastojci: 800 g pilećih krilca, 2 žlice ulja, sol, papar, žlica sitno sjeckanog peršina, 2 češnja češnjaka, žlica kečapa, 1/2 žličice mljevenog čilija, žličica mljevene crvene paprike, 1/2 žličice mljevenog ružmarina, jaje, malo brašna, 1/2 dl vode, ulje za prženje
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
- Svako krilce narežite na pregibima na tri komada. Posolite, poparite i stavite u posudu. Prelijte uljem, dodajte peršin, zgnječeni češnjak, kečap, čili i papriku. Promiješajte kako bi se sve meso obložilo marinadom.
- Ostavite ga u hladnjaku i povremeno izmiješajte komade mesa. U međuvremenu razmutite jaje, malo brašna i vode, te napravite rjeđe tijesto. Izvadite piletinu iz marinade i dobro ocijedite svaki komad krilca.
- Umočite u tijesto i spuštajte na zagrijano ulje. Pržite prvih pola minute dok se ne uhvati korica na jačoj vatri, s jedne i druge strane, pa smanjite vatru i pecite oko 20 minuta, dok ne porumene.