Sastojci:
- 9 listova gotovog tijesta za savijaču
- 250 g posnog sira
- 1 veća tikvica
- 1 žlica ulja
- Češanj češnjaka
- 100 g kiselog vrhnja
- 2 jaja
- Sol
- Papar
Za umak:
- 1 žlica ulja
- 1 jaje
- 100 g kiselog vrhnja
- Pola žličice sode bikarbone
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Priprema:
Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite u hladnjaku pola sata. Upalite pećnicu na 180°C. U zdjelu dodajte sir, vrhnje, jaja i češnjak, te sve skupa promiješajte. Dodajte soli i papra prema ukusu. Tikvice ocijedite i dodajte u smjesu. U drugoj posudi napravite umak od jaja, ulja, vrhnja i sode bikarbone.
Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača. Premazane kore poklopite s ostalim korama na koje dodajte nadjev od tikvica i sira i savijte u tri savijače. Savijače složite u kalup s papirom za pečenje i premažite ostatkom umaka od jaja. Pecite u pećnici oko 40 minuta.
Tople savijače poslužite uz čašu hladnog jogurta.