Ako ste se zaželjeli piletine na malo drugačiji način, onda definitivno morate isprobati ovu piletinu s kaparima koja će vas oduševiti okusom, ali i sočnošću
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 limuna
- 6 komada pilećih prsa
- prstohvat aromatične soli od usoljenih kapara
- prstohvat crnog papra
- 1/2 šalice brašna
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 ljutika
- šalica pilećeg temeljca
- 2 žlice kapara usoljenih ili iz salamure
- 3 žlice maslaca
- vezica peršina
- paketić tankih špageta
Priprema:
Polovicu limuna narežite na ploške, a ostatak iscijedite. Pileća prsa posolite s obje strane i popaprite te uronite u brašno i protresite. Pecite prsa u tavi na dvije žlice ulja oko dvije minute s obje strane. U istoj tavi popržite ljutiku, a kad postane staklasta, ulijte pileći temeljac i stavite u tavu ploškice limuna. Kuhajte dok limun omekša.
Dodajte kapare - ako dodajete slane prethodno ih namočite u malo tople vode i isperite, a ako koristite one iz salamure, ulijte i malo te tekućine u tavu. S kaparama dodajte i limunov sok. Maknite tavu s vatre i umiješajte maslac, a kad se rastopi, dodajte nasjeckani peršin. Poslužite s mesom i tjesteninom.