To je to što me zanima!

Brzi obrok: Tjestenina s čilijem, pečenom fetom i cherry rajčicom

Za pripremiti jelo potrebno je samo 6 sastojaka, ne računajući osnove koje svi imamo u kuhinji, poput soli, papra i maslinovog ulja, a to su: cherry rajčice, feta sir, češnjak, čili, bosiljak i tjestenina
Vidi originalni članak

Volite jesti fino i zdravo, a nemate baš previše vremena za pripremu? Ovaj recept je stvoren za vas, ma za sve!

POGLEDAJTE VIDEO: Test gotovih jela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz dana u dan sve je veći broj videozapisa koji prikazuju kako pripremiti pečenu fetu, što je u zadnje vrijeme postalo jako popularno jelo, do te mjere da je u trgovinama s namirnicama u Finskoj ponestalo feta sira zbog ovog recepta, a koji je izvorno stvorila finska umjetnica i blogerica hrane, Jenni Häyrinen 2019. godine.

Za pripremiti jelo potrebno je samo 6 sastojaka, ne računajući osnove koje svi imamo u kuhinji, poput soli, papra i maslinovog ulja, a to su: cherry rajčice, feta sir, češnjak, čili, bosiljak i tjestenina, a najbolje od svega je da je obrok gotov za samo 25 minuta, što je savršeno. 

Bonus: Priprema zahtijeva samo dvije posude. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jenni Häyrinen | Food artist (@liemessa)

Sastojci:

250 gr feta sira
1 kg cherry rajčica
1 dcl maslinovog ulja
gram morske soli
gram crnog papra
šaka sjeckanog bosiljka 
2 češnja češnjaka 
Čili papričica

Kako napraviti tjesteninu od pečene fete i cherry rajčice?

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. 

2. U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i na njega cherry rajčice. Posolite ih, poparite i pospite nasjeckanim češnjakom. 

3. U sredinu zdjele stavite feta sir. Na nju stavite nasjeckanu čili papričicu i polijte s još malo maslinovog ulja. 

4. Stavite u pećnicu i pecite 14 minuta na 200 stupnjeva. Potom podignite temperaturu na 225 stupnjeva i pecite još 10-ak minuta. 

5. Izvadite iz pećnice i pospite svježim nasjeckanim bosiljkom. Dodajte kuhanu i procijeđenu tjesteninu. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ..lola. 11.02.2021.

    Feta u ovoj verziji..? Baš i ne, ima drugih sireva koje više volim na ovaj način...provola, parmezan, gorgonzola, mozzarella...

  • 11.02.2021.

    i to vam je sa tik toka 😏

  • VOLBEAT 11.02.2021.

    Nisam impresioniran.. Od neobičnijih verzija, meni je odlična pasta s umakom od tikvica, parmezana, vrhnja (ili niskokaloričnog skyra) i curry-a. Inače, od klasičnih najbolje su mi milanese, bolognese i carbonara

Komentiraj...
Vidi sve komentare