Volite jesti fino i zdravo, a nemate baš previše vremena za pripremu? Ovaj recept je stvoren za vas, ma za sve!
POGLEDAJTE VIDEO: Test gotovih jela
Iz dana u dan sve je veći broj videozapisa koji prikazuju kako pripremiti pečenu fetu, što je u zadnje vrijeme postalo jako popularno jelo, do te mjere da je u trgovinama s namirnicama u Finskoj ponestalo feta sira zbog ovog recepta, a koji je izvorno stvorila finska umjetnica i blogerica hrane, Jenni Häyrinen 2019. godine.
Za pripremiti jelo potrebno je samo 6 sastojaka, ne računajući osnove koje svi imamo u kuhinji, poput soli, papra i maslinovog ulja, a to su: cherry rajčice, feta sir, češnjak, čili, bosiljak i tjestenina, a najbolje od svega je da je obrok gotov za samo 25 minuta, što je savršeno.
Bonus: Priprema zahtijeva samo dvije posude.
Sastojci:
250 gr feta sira
1 kg cherry rajčica
1 dcl maslinovog ulja
gram morske soli
gram crnog papra
šaka sjeckanog bosiljka
2 češnja češnjaka
Čili papričica
Kako napraviti tjesteninu od pečene fete i cherry rajčice?
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i na njega cherry rajčice. Posolite ih, poparite i pospite nasjeckanim češnjakom.
3. U sredinu zdjele stavite feta sir. Na nju stavite nasjeckanu čili papričicu i polijte s još malo maslinovog ulja.
4. Stavite u pećnicu i pecite 14 minuta na 200 stupnjeva. Potom podignite temperaturu na 225 stupnjeva i pecite još 10-ak minuta.
5. Izvadite iz pećnice i pospite svježim nasjeckanim bosiljkom. Dodajte kuhanu i procijeđenu tjesteninu.