To je to što me zanima!

Brzi kremasti rižoto s tikvicama

Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte i odmah poslužite
Vidi originalni članak

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte tikvicu, luk i češnjak. Pirjajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom. Uživajte!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 žlice maslinova ulja, 3 male tikvice, narezane na komadiće, 1/2 luka, nasjeckanog,1 češanj češnjaka, 1/4 žličice soli, 300 g riže arborio, 800 g povrtnog temeljca, 60 g vrhnja za kuhanje, 1 1/2 žlice maslaca, nasjeckani svježi peršin

SAVRŠENO HRSKAVI Recept moje svekrve: Napravite najbolje pečene krumpire ikad!

Broj osoba: 4

Priprema: 30 minuta

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 01.06.2024.

    Odlicno👍

  • Kiklop 01.06.2024.

    Brzi kremasti rižoto sa tikvicama i...??? 😳

Komentiraj...
Vidi sve komentare