To je to što me zanima!

Brzi kolač s breskvama lako je napraviti, a topi se u ustima

Meso bresaka tamni kad je izloženo zraku pa ih nakon rezanja treba odmah pripremiti ili pojesti. No tamnjenje možete spriječiti tako da kriške uronite u sok limuna ili ananasa
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g brašna

LJETNI RECEPT Brzo i jednostavno: Prefini tart sa sirom, maslinama i rajčicom

  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 70 g maslaca
  • 7 do 8 bresaka 

Priprema:

Rastopite maslac, a mikserom prvo umutite snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodajte rastopljeni maslac i kratko umutite.

Zatim polagano dodajte brašno i na kraju na najmanjoj brzini umiješajte snijeg od bjelanjaka te prašak za pecivo. Komadiće breskve utisnite u smjesu. Pecite 30-ak minuta na 200°C

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 15.08.2020.

    kakv je to kolaz sa sto grama brasna i sto grama secera...i par jaja...to je smjesa za trecinu kolaca

  • www.24 15.08.2020.

    Cim se topi nevalja

Komentiraj...
Vidi sve komentare