Meso bresaka tamni kad je izloženo zraku pa ih nakon rezanja treba odmah pripremiti ili pojesti. No tamnjenje možete spriječiti tako da kriške uronite u sok limuna ili ananasa
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 4 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 100 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 70 g maslaca
- 7 do 8 bresaka
Priprema:
Rastopite maslac, a mikserom prvo umutite snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodajte rastopljeni maslac i kratko umutite.
Zatim polagano dodajte brašno i na kraju na najmanjoj brzini umiješajte snijeg od bjelanjaka te prašak za pecivo. Komadiće breskve utisnite u smjesu. Pecite 30-ak minuta na 200°C