Za pripremu ovog pudinga vam treba maksimalno dvadeset minuta, a od toga se 8 minuta peče. Sastojke vjerojatno već imate kod kuće, pa ne postoji razlog zašto ne biste isprobali
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 100 g maslaca, omekšanog, plus dodatak za podmazivanje
- 2 zrele banane
- 100 g svijetlog muscovado šećera (može i obični šećer)
- 100 g brašna
- 2 čajne žličice mljevenog cimeta
- 2 jaja
- 2 jušne žlice mlijeka
- šećer u prahu
- umak od karamele ili kuglica sladoleda (po želji)
Priprema:
Stavite maslac u posudu za pečenje od 1 litre i pecite u mikrovalnoj na visokoj temperaturi od 30 sekundi do jedne minute, dok se ne otopi.
Izvadite zdjelu i u nju dodajte jednu i pol bananu te ih zgnječite u otopljeni maslac. Zatim dodajte šećer, brašno, cimet, jaja i mlijeko. Sve zajedno dobro promiješajte.
Preostalu polovicu banane narežite na tanke kolutiće i lijepo složite na vrh pudinga. Posudu ponovo stavite u mikrovalnu pećnicu i kuhajte na visokoj temperaturi 8 minuta dok se puding ne skuha i digne.
Poslužite toplo, posuto šećerom u prahu, po želji, s malo umaka od karamela i/ili kuglicom sladoleda piše BBC Good Food.