To je to što me zanima!

Brzi biskvitni kolač s breskvama

Sezona je bresaka i marelica koje svojom mekanom teksturom i blagim okusom čine savršen spoj s biskvitnim tijestom. Za ovaj kolač vam ne treba puno vremena, a sigurno ćete uživati
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 4 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 70 g maslaca
  • 7-8 bresaka 

Priprema: Rastopite maslac, a mikserom prvo umutite snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodajte rastopljeni maslac i kratko umutite. Zatim polagano dodajte brašno i na kraju na najmanjoj brzini umiješajte snijeg od bjelanjaka te prašak za pecivo. Komadiće breskve utisnite u smjesu. Pecite 30-ak minuta na 200°C.

Pospite s malo šećera u prahu. Dobar tek! 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • nap 18.07.2021.

    Prekrasan kolac

  • 18.07.2021.

    E ovaj kolač volim, samo što više preferiram marelice od bresaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare