Sastojci:
- 300 g brašna
- 20 g kvasca
- 125 ml mlakog mlijeka
- 80 g maslaca
- žličica soli
- 500 g crvenog luka
- 100 g mesnate slanine
- 2 i 1/2 dcl kiselog vrhnja
- 3 jaja
- malo soli
- kim
Priprema:
Namastite lim. Prosijte brašno u posudu, u sredini načinite udubinu u koju razmrvite kvasac, pa ga pomiješajte s mlijekom i malo brašna. Pokrijte i ostavite na toplome 15 minuta.
Kvasu dodajte otopljeni maslac i sol, umiješajte preostalo brašno i tucite dok se na tijestu ne pojave mjehuri. Pokrijte i ostavite na toplome 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Narežite luk na kolutove. Slaninu narežite na manje kocke, popržite na tavi, dodajte luk i kratko pirjajte dok ne postane proziran.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u oblik dviju pogača i stavite ih na lim.
Pomiješajte kiselo vrhnje s jajima, dodajte sol, kim te mješavinu luka i slanine. Premažite nadjevom tijesto i ostavite pite neka uzlaze 15 minuta.
Pecite 25 minuta.