Sastojci:
- 1 limun
- 6 listova želatine
- 500 g masnijeg svježeg sira
- 200 g šećera
- 375 g slatkog vrhnja
- 200 g svježih malina
- gotova biskvitna podloga za torte
Priprema:
1. Odaberite limun za koji znate da nije prskan pa ga operite u vrućoj vodi, obrišite, naribajte koricu i iscijedite sok. Namočite želatinu u vodi, a potom rastopite na slaboj vatri.
2. Izmiješajte svježi sir koji ste prethodno ocijedili, šećer, pripremljenu limunovu koricu i sok. Dobro istucite vrhnje pa ga umiješajte u kremu od sira. Dodajte i otopljenu želatinu te sve dobro promiješajte. Kremu sada stavite na pripremljenu podlogu za tortu i ravnomjerno je razmažite. Možete staviti obrub od kalupa za tortu kako bi vam krema ravnomjerno stajala.
Tortu potom odložite na hladno mjesto da se krema dobro stegne.
3. Kad je krema postala čvrsta, po površini ravnomjerno rasporedite oprane svježe maline. Prema želji možete posipati i listićima mlade metvice. Režite na kriške i poslužite.