Divna i lagana savijača od sira i tikvica može biti idealna večera, a i mali obrok tijekom dana. Može se jesti topla, ali tijekom ljeta ukusnija je hladna
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 9 listova gotovog tijesta za savijaču
- 250 g posnog sira
- 1 veća tikvica
- 1 žlica ulja
- 100 g kiselog vrhnja
- 2 jaja
- sol
- papar
Za umak:
- 1 žlica ulja
- 1 jaje
- 100 g kiselog vrhnja
Priprema:
- Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite u hladnjaku pola sata.
- Upalite pećnicu na 180°C.
- U zdjelu dodajte sir, vrhnje i jaja, te sve skupa promiješajte. Dodajte soli i papra prema ukusu.
- Tikvice ocijedite i dodajte u smjesu.
- U drugoj posudi napravite umak od jaja, ulja i vrhnja.
- Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača.
- Premazane kore poklopite s ostalim korama na koje dodajte nadjev od tikvica i sira i savijte u tri savijače.
- Savijače složite u kalup s papirom za pečenje i premažite ostatkom umaka od jaja.
- Pecite u pećnici oko 40 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
- Savijače poslužite uz čašu hladnog jogurta.