Tikva je, osim u obliku juhe, odlična i s tjesteninom, a pogotovo u kombinaciji sa slaninom i parmezanom. Svi sastojci za ovaj recept su jako jednostavni, a ni za pripremu vam ne treba puno vremena
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 80 g pancete
- 1,5 žlice maslinovog ulja
- 750 g tikve očišćene od sjemenki i izrezane na kockice od 2 cm
- 2 grančice ružmarina, listovi sitno nasjeckani
- 1/4 žličice čilija
- 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 350 g fusilli ili neke druge tjestenine
- 100 g mladog špinata, sitno nasjeckanog
- naribani parmezan, za posluživanje
Priprema:
- Ubacite pancetu u veliku tavu na srednje jaku vatru i pecite 5-8 minuta dok ne postane hrskava.
- Izvadite je šupljom žlicom, a masnoću ostavite u tavi. Dodajte ulje u tavu, tikvicu, ružmarin, chili i češnjak.
- Pokrijte i kuhajte 25 minuta, povremeno miješajući, dok tikva ne omekša. Dobro začinite i stražnjom stranom žlice nježno zgnječite dio tikvice.
- Zakuhajte u velikoj zdjeli slanu vodu 15 minuta prije nego što je tikva gotova i kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ne bacajte vodu u kojoj se kuhala.
- Dodajte 1-2 kutlače vode od tjestenine u tikvu i pustite da se pirja nekoliko minuta. Ubacite ocijeđenu tjesteninu i promiješajte.
- Dodajte i špinat, a zatim podijelite na tanjure. Pospite preko malo pancete, malo ribanog parmezana i mljevenog crnog papra, piše BBC Good Food.