Za ukusnu juhu od leće trebat će vam oko 15 minuta, a bit će dovoljna za dvoje. U juhu ide raznoliko povrće poput mrkve, celera i češnjaka, a glavna zvijezda jela je leća.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci: 1 žličica maslinova ulja, pola manjeg luka - sitno sjeckanog, 1 mrkva - sitno sjeckana, 1 stabljika celera - sitno sjeckana, 1 češanj češnjaka - sitno sjeckanog, sol i svježe mljeveni papar, 400 ml povrtnog temeljca, 3/4 šalice kuhane leće iz konzerve, isprane, i 2 žličice octa od crnog vina
Priprema: Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, dodajte sitno sjeckani luk, mrkvu, celer i češnjak, posolite i popaprite pa dinstajte, uz povremeno miješanje, od tri do pet minuta. Ulijte temeljac, pustite da zavrije i kuhajte oko pet minuta.
Dodajte leću i kuhajte dok se juha lagano se zgusne, 3-5 minuta. Umiješajte ocat, kušajte i dodajte još soli i papra ako je potrebno.