Pašteta od tune lako se priprema, a odličan je dodatak sendvičima, hladnim platama ili jednostavno poslužena uz hrskavo svježe povrće. Dobra je za doručak, a može i za večeru
Vidi originalni članak
Sastojci: 250 g tune iz konzerve, 100 g maslaca, 100 g majoneze, 3 kisela krastavca, 1 pečena paprika, 4 slane srdele ili fileta inćuna, 1/2 žličice kapara, 1 žlica sjeckanog peršina, 2 žlice kečapa, ljuti umak - tabasco, sol i papar
Priprema:
Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku.
Zatim dodamo krastavce, oguljenu pečenu papriku, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična.
Dodamo kečap, kapare, tabasco, sjeckani peršin, sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo.
Dobivenu paštetu rasporedimo u manje zdjelice i možemo odmah ili rashlađeno poslužiti uz prepečeni kruh ili tost.